Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Dabbe - Bir Cin Vakası

Dabbe ve Semum filmleriyle “Cin ve kıyamet” temalarını Türk korku sinemasına kazandıran Hasan Karacadağ, Dabbe'nin ücüncü filmi ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ ile karşımızda. Ankaralı Ceyda T. ve ailesinin yaşadığı ve halen esrarını koruyan 7 dehşet gecesi Hasan Karacadağ tarafından sinemalaştırıldı. Dünyada ilk defa gerçek cin kayıtları olduğu iddia edilen görüntüler bu filme özel bir kurgu yöntemiyle dahil edildi.
‘Dabbe: Bir Cin Vakası’, Ceyda T., Sinan T. ve kızları Burcu T.'nin ani ve sebepsiz bir şekilde bedensiz bir varlığın saldırısına uğramalarını ve arkasındaki ürpertici sırrı gerçek görüntülere dayanarak anlatıyor.
Vizyon tarihi: 03 Ağustos 2012 Dil: Türkçe Yapım: 2012
Yönetmen: Hasan Karacadağ Senaryo: Hasan Karacadağ
Başroller: Nihan Aypolat, Koray Kadirağa, Pervin Bağdat

RAPOR YAZISI: Hastanemize uyku sorunları ile gelen Ceyda T.’nin psikiyatrik-nörolojik muayenesi ile çekilen EEG’si normaldi. Organik bir patolojiyi ekarte etmek amacı ile çekilen beyin tomografisinde sorun yoktu. Hasta son bir aydır uykusunda yürüyor ve saldırganlaşıyordu. Ceyda’nın uyurgezer durumdaki psikomotor aktivitesinin anlaşılması ve kendisine-ailesine zarar verebilme olasılığı olduğu için evinde video kameralar ile tedbir amaçlı takip edilmesi önerilmiştir. (Doç. Dr. Cihan Kızıltaş)

Ceyda T. ve ailesinin yaşadığı ve halen esrarı çözülemeyen 7 dehşet gecesini anlatıyor.
Kameralara kayıt edilmiş ilk metafizik olay olarak Türk psikiyatri tarihine geçen olayın detayları yönetmen Hasan Karacadağ’ın Anakara GATA Tıp Fakültesi’nden şahit olduğu gerçek bilgilere dayanıyor.

Fragmanı yayınlandığı andan itibaren başta twitchfilm.com olmak üzere dünyadaki birçok film haber sitesinde manşet olan ve yoğun şekilde payylaşılan Dabbe: Bir Cin Vakası, her kesimden izleyiciye hitap eden bir korku filmi olarak yurtdışında bazı Avrupa ülkeleri ve Japonya’da da vizyona girecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder