Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Kara Köpekler Havlarken

İstanbul’un banliyölerinde geçen Kara Köpekler Havlarken, Selim ve Çaça isminde iki mahalle delikanlısının, varoş içerisinde mevzi ve prestij kazanma, sınıf atlama çabalarını aktarıyor. Dönüşen kent hayatı içerisinde vermek zorunda kaldıkları sert mücadeleleri anlatan bu filmin konusu gerçek olaylardan oluşturulmuş.Yönetmen Mehmet Bahadır Er, filmin öyküsünü on beş yıl boyunca kendi mahallesinde yaşadıklarından esinlenerek senaryolaştırmış. Goygoy, Zilzal gibi kısa filmleriyle birçok festivalde ödül alan Mehmet Bahadır Er, bu ilk uzun metraj filminde Ukraynalı yönetmen Maryna Gorbach’la bir araya geldi. Film, Rotterdam Film Festivali’ndeki ilk gösteriminin ardından 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşmuştu. Ayrıca 17. Hamburg Film Festivali’nde festivalin de Vibrant Metropolises uluslararası bölümünde yarışacak.

Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach Mehmet Bahadır Er
Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Ayfer Dönmez, Murat Daltaban, Mehmet Usta, Ergun Kuyucu, Taylan Ertuğrul, Muhammed Cangören


46. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Volga Sorgu) 21. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Volga Sorgu) Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü (Cemal Toktaş) Seçici Kurul Özel Ödülü SİYAD En İyi Film Ödülü 43. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Aday—En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı (Volga Sorgu) Aday—En İyi Müzik (Alp Erkin Çakmak ve Barış Diri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder