Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Üç Yol

Film, Bosna’da yaşananlar sonrası yakınlarını bulamayan, adaleti arayan insanları ve bu göreve gönül veren Türkiyeli bir şair ile vicdan sahibi Boşnak – Sırp bir psikoloğun, toplu mezarların gölgesindeki aşkını şiirsel bir anlatımla konu ediniyor. 1990'lı yıllarda Avrupa'nın göbeğinde, Bosna-Hersek'te yaşanan acı dolu savaş yıllarına ayna tutan film, savaş sonrasında yakınlarını arayan insanların dramatik öyküsünü konu alıyor. Bünyamin çocukluğunda kıskançlığı nedeniyle bir arkadaşının ölümüne sebep olmuş ve bu travmadan yıllarca kurtulamamıştır. Ailesinden kaçma ve insanlara iyilik yapma üzerine kurulu bir hayat yaşayan Bünyamin, bir süredir Bosna'da toplu mezarlardan ceset çıkaran bir kuruluşta çalışmaktadır. Türkiye'ye dönmesine günler kala Mostar Köprüsü'nde intihar etmeye çalışan Zrinka ile tanışır. Genç kadın savaş sırasında tüm yakınları kaybetmiş bir psikologtur.

Yönetmen: Faysal Soysal. Tür: Dram Vizyon Tarihi
Oyuncular: Nik Xhelilaj, Kristina Krepela, Turgay Aydın, Rıza Akın

Bünyamin onu hayata geri döndürür ve Zrinka da onun psikolojik travmalarını çözmeye yardımcı olmaya başlar. İkisi arasında başlayan ve birbirlerine açıklamadıkları aşk, Bünyamin'i Hasankeyf'e dönüp ailesiyle yüzleşmeye iter. Bünyamin'den haber alamayan Zrinka da onu bulabilmek için Hasankeyf'e gittiğinde kendilerini ilginç gelişmeler içerisinde bulurlar.


Bosna ve Türkiye ortak yapımı olan film, pek çok kısa filmiyle yerli ve yabancı festivallerden övgüyle dönen Faysal Soysal’ın ilk uzun metrajlı işi.
Filmin müzikleri İran'ın önemli müzisyenlerinden Kayhan Kalhor'un eserlerinden oluşturulurken, Türkiye'de de çok sevilen Rus müzisyen Evgeny Grinko'nun "Serenade" isimli çalışması, filmin fragman müziği için yeniden düzenlendi.


Uluslararası bir ekibin çalışması sonucu ortaya çıkan "Üç Yol"un hikayesi, Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" adlı eserinde de iki kardeş köprü sayılan, Batman'daki Malabadi köprüsüyle acılara tanıklık etmiş Mostar Köprüsü'nü birleştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder